Bestuur: “de JCC is een prachtige vereniging”

19 december, 2017

Door Bart Joling 

 Een prachtige vereniging

Zo naar het einde van het jaar toe, vinden we het als bestuur goed om jullie bij te praten. Waar staan we en wat zijn onze ideeën? De JCC gaat uit van vier kernwaarden: betrokken, dynamisch, sociaal & ondernemend. Hoe hebben we onze doelen hierop afgestemd en hoe willen we deze doelen behalen? Je leest het in dit artikel.

Hoe zien wij de JCC?

Het uitgangspunt is: ‘’Onze leden zo goed mogelijk faciliteren om de JCC als podium te kunnen gebruiken om het zakelijk succes te vergroten.’’

Dit willen we bereiken door het organiseren van leuke en inhoudelijke activiteiten. Continu houden we onszelf een spiegel voor om kritisch naar de jaarkalender te kijken. We willen meer de nadruk leggen op het toevoegen van inhoud aan activiteiten. Niet alleen een borrel, maar ook een spreker of een Q&A-sessie. Er zijn natuurlijk tradities waar we aan vast blijven houden, zoals de JCC-rally.  We kijken ook naar mogelijkheden om elkaar online nog beter te kunnen vinden. De website is een ideaal platform om voorafgaand aan een activiteit, even online te kijken wie er allemaal komen. Of om achteraf opnieuw contact te leggen. Gebruik je ledenprofiel daarom ook echt als een ‘podium’ voor jouw skills of schrijf een keer een leuke blog. De communicatiedivisie helpt je daar graag bij.

Als bestuur zijn we naast het faciliteren van de leden, ook bezig met de financiën, ledenadministratie, sponsoring en relatiebeheer. We willen zoveel mogelijk waarde bieden aan sponsoren en de banden met externe partijen aanhouden. Ook de samenwerking met de Commercieele Club en het Seniorenconvent horen hierbij.

Om ook terug te komen op de eerder genoemde kernwaarden van de JCC:

Betrokken

We kunnen stellen dat veel JCC’ers erg betrokken zijn bij de vereniging. Vorig seizoen waren er bijvoorbeeld in totaal 1.154 leden bij activiteiten. Dat is gemiddeld 5 activiteiten per lid. Daar mogen we trots op zijn.

Dynamisch

Van zzp’er tot multinational, van advocaat tot sales director en alles wat daar tussen zit: het is vertegenwoordigd. Deze dynamiek kenmerkt de JCC.

We krijgen wel eens de vraag waarom leden zich afmelden. Verloop kun je niet tegenhouden en de redenen zijn divers: verhuizen, gezinsuitbreiding of het niet meer gebruik maken van het lidmaatschap. Nieuwe leden melden zich aan om gelijkgestemden te leren kennen en een zakelijk netwerk op te bouwen. Grofweg kunnen we zeggen dat er elk jaar 50 leden weggaan en er 50 nieuwe bijkomen.

Als bestuur denken we na over het boeien en binden van onze leden. Hoe blijven we relevant? We nemen hierin ideeën van (actieve) leden mee.

Sociaal

De bereidheid om elkaar te helpen is hoog. De babbelbox is drukker dan ooit en vragen die gesteld worden, worden in de meeste gevallen beantwoord. De business wordt elkaar gegund. Het faciliteren van deze contacten maakt ons als JCC uniek.

Ondernemend

De JCC heeft ondernemende leden; mensen die iets willen maken van hun carriere. Het is goed om te zien dat mensen iets voor zichzelf gaan doen en elkaar opzoeken om elkaar verder te helpen of aan co-creatie doen. Bovendien uit de ondernemende geest van onze leden zich ook in het initiatief om actief te zijn binnen de vereniging. Samen maken we de JCC nog beter en leuker.

Onze boodschap

We zijn als bestuur altijd bezig met vernieuwen, verbeteren, actief in de vereniging en het belangrijkste: luisteren naar onze leden, daar de juiste dingen uithalen en omzetten in actie.

Uiteindelijk ben jijzelf aan zet. Netwerken begint met geven. Geef jij voldoende aan de vereniging? Dan komt het vanzelf weer bij je terug. Ons advies is daarom ook: blijf actief, laat je zien en help anderen. Dan zijn de Commerciele Clubs er tot je 75ste er voor jou!

Heb je vragen aan ons als bestuur, spetterende ideeën om de JCC nog meer betrokken, ondernemender, socialer of dynamischer te maken? Weet dan dat wij altijd open staan voor jouw input. Graag gaan we met je in gesprek.

Fijne Kerstdagen en vooral een ondernemend en waanzinnig mooi 2018 gewenst!

Bart, Bowy, Wouter, Ischa & Sanne

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement