Bestuursmededeling: aangescherpt Corona-beleid binnen de JCC #2

24 augustus, 2020

Beste leden,

We zijn amper een week verder en we zijn van mening dat we jullie nu alweer moeten berichten over de gebeurtenissen binnen de JCC in relatie tot de corona-maatregelen.

 

Evaluatie Divisie bedankavond 

Afgelopen donderdag heeft de divisie bedankavond plaatsgevonden. Een avond die we als bestuur organiseren om actieve leden binnen de divisies te bedanken voor hun inzet. Een avond waar gezelligheid voorop staat en dat wilden we graag door laten gaan. Ook al hebben we twijfels gehad en voors en tegens afgewogen. Met een opkomst van ca. 30 personen was het een uitdaging omdat we de RIVM-voorschriften en de eerder door ons gestelde regels, natuurlijk wilden vasthouden. Maar we zijn ervoor gegaan. We zijn namelijk van mening dat als wij zelf niet een evenement conform de regels kunnen hosten, waarom de divisies het dan wel zouden doen…

De maatregelen voor de avond waren duidelijk. Leden zijn vooraf tweemaal geïnstrueerd en bij aankomst op locatie nog eens. Ondanks de voorschriften heeft een aantal leden de regels meerdere keren overtreden. Het was een erg ondankbare taak voor ons als bestuur om als een soort politieagent op te moeten treden. Er is daarnaast gesproken met leden die zich ontzettend stoorden aan het onverantwoordelijke gedrag van andere leden en overwogen om naar huis te gaan.

Bij de evaluatie heeft het bestuur vastgesteld dat het moeilijk is om iedereen aan de maatregelen te laten houden. We realiseren ons ook dat we het nooit 100% goed kunnen doen om het iedereen naar de zin te maken. Het is zoeken naar de beste manier om toch door te kunnen blijven gaan in het faciliteren van activiteiten. Belangrijk hierbij is, is dat iedereen zich veilig blijft voelen en wij willen dan ook iedereen dringend verzoeken de gekozen maatregelen na te leven en uit te dragen onderling.

 

Samen dragen we de verantwoordelijkheid 

Wij stellen ons hier als eindverantwoordelijke voor op en voeren voor de komende evenementen een aantal extra maatregelen door. Worden de evenementen hierdoor leuker? Waarschijnlijk niet, maar het is wel noodzakelijk. We hopen hierdoor als netwerkvereniging actief te kunnen blijven in de huidige moeilijke situatie.

  • Elk evenement krijgt vanuit de organiserende divisie en het bestuur, een tweetal controleurs;
  • De regels worden strikt gehandhaafd: er wordt 1 waarschuwing gegeven. Bij een tweede overtreding moet het lid het evenement verlaten en is hij/zij niet welkom bij het eerstvolgende evenement waarvoor hij/zij zich aanmeldt;
  • Elke activiteit wordt geëvalueerd.

We willen deze opzet aanhouden voor de komende 5 activiteiten. Tussentijds stellen we bij, waar nodig. Als de regels niet worden nageleefd en we kunnen de veiligheid en gezondheid van de leden niet waarborgen, zijn wij genoodzaakt de evenementen voor onbepaalde tijd te staken.

 

Samen staan we sterk 

We willen natuurlijk niet alleen ‘opleggen’ en streng toezien. Jullie ideeën en (opbouwende) kritische noten zijn erg welkom. Laat ons (tijdens een activiteit) weten hoe het nog beter zou kunnen en denk met ons mee.

We hebben als vereniging een verantwoordelijkheid naar elkaar, de stad, de regio en de maatschappij. Laten we dit met zijn allen naleven.

Namens het bestuur,

Martine, Sanne, Sophie, Andreas en Jan

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement