Bestuursmededeling: aangescherpt Corona-beleid binnen de JCC #4

14 oktober, 2020

Beste leden,

Een paar weken geleden hebben wij jullie van de laatste corona update voorzien. Na de persconferentie van 13 oktober j.l. voelen wij ons wederom genoodzaakt jullie nieuwe informatie te geven over de gebeurtenissen binnen de JCC omtrent de corona-maatregelen.

Persconferentie
Op dinsdag 13 oktober heeft het kabinet ons opnieuw strengere maatregelen opgelegd. Daarbij werd  nadrukkelijk gezegd dat de huidige situatie als ernstig en zorgelijk bestempeld wordt. De besmettingen, ook in Groningen, lopen nog steeds op. De gezondheid van onze leden staat boven alles.

Hoe nu verder
Wij blijven bij ons standpunt dat wij als netwerkvereniging willen blijven faciliteren in events om onze leden optimaal te kunnen bedienen. Echter dit betekent ook dat wij hierin (soms behoorlijk lastige) keuzes moeten maken.

In de eerdere berichtgeving werden de volgende afspraken gecommuniceerd:
– er worden geen binnen activiteiten georganiseerd
– (sport)activiteiten buiten zijn toegestaan, mits de gestelde richtlijnen in acht worden genomen

Helaas moeten wij naar aanleiding van de nieuwe gestelde maatregelen de (sport)activiteiten buiten tot nader orde ook niet toestaan. Het termijn wordt verlengd naar 1 december 2020.

Na deze datum zullen wij opnieuw kijken of bovenstaande opnieuw verlengd moet worden en zullen we jullie van een nieuwe update voorzien.

Uiteraard houden wij de berichten in de gaten en zullen waar nodig jullie eerder al van een update voorzien.

Samen dragen we de verantwoordelijkheid
Nogmaals willen wij aangeven dat wij als bestuur enkel de kaders kunnen aangeven, het is aan de divisies om hier hun weg in te vinden. Dit betekent daarmee een belangrijke rol voor de divisies, hun creativiteit wordt op de proef gesteld.  Wij zijn van mening dat divisies hier zelf hun keuzes in kunnen maken en zullen niet de verplichting van het blijvend organiseren van (online) events binnen de gestelde richtlijnen opleggen, doch hopen wij dat zij hier creatief en innovatief mee omgaan.

Samen staan we sterk
Jullie ideeën en (opbouwende) kritische noten zijn erg welkom. Laat ons weten hoe het nog beter zou kunnen en denk met ons mee.

We hebben als vereniging een verantwoordelijkheid naar elkaar, de stad, de regio en de maatschappij. Laten we dit met zijn allen naleven.

Namens het bestuur,

 

Martine, Sanne, Sophie, Andreas en Jan

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement