Bestuursmededeling: aangescherpt Corona-beleid binnen de JCC #3

29 september, 2020

Beste leden,

Een kleine maand geleden hebben wij jullie van de laatste corona-maatregelen informatie voorzien en daarbij aangegeven in ieder geval elke twee maanden met een nieuwe update te komen. Na de persconferentie van 28 september j.l. voelen wij ons genoodzaakt jullie nu al een nieuwe update te geven over de gebeurtenissen binnen de JCC omtrent de corona-maatregelen.

Persconferentie
Gisteren heeft het kabinet ons opnieuw strengere maatregelen opgelegd. Daarmee betekent dat wij als vereniging niet kunnen doorgaan met de koers wat wij voor ogen hadden. Los van de gestelde richtlijnen moeten wij goed beseffen dat de huidige situatie ons laat inzien dat wij allen onze verantwoordelijkheid moeten nemen in deze. Gezondheid van onze leden staat boven alles.

Hoe nu verder
Natuurlijk willen wij als netwerkvereniging blijven faciliteren in events om onze leden optimaal te kunnen bedienen. Echter dit betekent ook dat wij hierin keuzes moeten maken.

De volgende afspraken omtrent het organiseren van activiteiten zijn gemaakt:
– tot 1 november worden er geen binnen activiteiten georganiseerd
– (sport)activiteiten buiten zijn toegestaan, mits de gestelde richtlijnen in acht worden genomen

Het besluit om de (sport)activiteiten buiten door te laten gaan (binnen de gestelde richtlijnen) is omdat wij van mening zijn dat het besmettingsrisico buiten laag is en daarnaast sporten de gezondheid stimuleert.

Uiteraard houden wij verdere berichtgeving in de gaten en zullen waar nodig bovenstaande aanpassen.

Na 1 november zullen wij opnieuw kijken of bovenstaande verlengd moet worden en zullen we jullie dan van een nieuwe update voorzien.

Samen dragen we de verantwoordelijkheid
Wij als bestuur kunnen enkel de kaders aangeven, het is aan de divisies om hier hun weg in te vinden. Dit betekent daarmee een belangrijke rol voor de divisies, hun creativiteit wordt op de proef gesteld.  Wij zijn van mening dat divisies hier zelf hun keuzes in kunnen maken en zullen niet de verplichting van het blijvend organiseren van events binnen de gestelde richtlijnen opleggen, doch hopen wij dat zij hier creatief en innovatief mee omgaan.

We hopen als netwerkvereniging actief te kunnen blijven in de huidige moeilijke situatie. Eerder gecommuniceerde afspraken blijven van kracht.

  • Elk evenement krijgt vanuit de organiserende divisie en het bestuur, een tweetal controleurs;
  • De regels worden strikt gehandhaafd: er wordt 1 waarschuwing gegeven. Bij een tweede overtreding moet het lid het evenement verlaten en is hij/zij niet welkom bij het eerstvolgende evenement waarvoor hij/zij zich aanmeldt;
  • Elke activiteit wordt geëvalueerd.

Als de regels niet worden nageleefd en we kunnen de veiligheid en gezondheid van de leden niet waarborgen, zijn wij genoodzaakt de evenementen voor onbepaalde tijd te staken.

Samen staan we sterk
We willen natuurlijk niet alleen ‘opleggen’ en streng toezien. Jullie ideeën en (opbouwende) kritische noten zijn erg welkom. Laat ons (tijdens een activiteit) weten hoe het nog beter zou kunnen en denk met ons mee.

We hebben als vereniging een verantwoordelijkheid naar elkaar, de stad, de regio en de maatschappij. Laten we dit met zijn allen naleven.

Namens het bestuur,

 

Martine, Sanne, Sophie, Andreas en Jan

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement