Bestuursmededeling: terugblik & vooruitblik

29 december, 2020

Beste JCC leden,

We kunnen wel stellen dat afgelopen jaar in veel opzichten bijzonder en memorabel is geweest. Dat we begin dit jaar nog zonder zorgen met elkaar stonden te proosten op het nieuwjaarsfeest lijkt ineens wel heel ver weg. We hebben gaandeweg kennis gemaakt met het ‘’nieuwe’’ netwerken, in een online vorm. Dat we de ALV voor het eerst in de JCC geschiedenis in een online vorm moesten hosten, wie had dat ooit gedacht?

Terugblik: het jaar 2020
Natuurlijk gaat dit jaar de boeken in als een COVID-19 jaar. Een jaar waarin we noodgedwongen voor moeilijke keuzes kwamen te staan, maar ook een jaar waarin we veel hebben geleerd van en met elkaar. Het heeft ons laten zien hoe belangrijk het netwerken is, juist nu. Er werden interessante samenwerkingen opgezocht en gevonden. Het laat zien hoe de JCC, als belangrijke schakel, ingezet kan worden bij het vinden van de juiste (zakelijke) matches.

We werden compleet overrompeld door de gestelde maatregelen. In een sneltrein vaart maakten we noodgedwongen kennis met het netwerken anno 2020. Met elkaar het glas heffen in een ongedwongen sfeer, in een zaal met elkaar naar een interessante spreker luisteren, tijdens een workshop samen tot verrassende conclusies komen, of met een groep een rondleiding bijwonen bij een interessant bedrijf, dit leek allemaal in één klap niet meer mogelijk.

Toch heeft JCC haar naam als grootste netwerkvereniging van Groningen e.o. eer aangedaan. Na een korte stop zijn we doorgegaan met het faciliteren in evenementen. En hoe! Nog niet eerder is er zoveel creativiteit en improvisatie van de divisies gevraagd! Een bingo, pubquiz, bierproeverij, kookworkshop, sport workout, strategie workshop, zo maar een kleine greep uit de online activiteiten die afgelopen maanden de revue passeerden. We kunnen enorm trots op onszelf zijn dat we dit allemaal hebben neergezet! De divisies voor de geweldige organisatie, en jij als lid voor je enthousiaste deelname en bijdrage hierin!

Vooruitblik: het jaar 2021
Wat het jaar ons zal brengen is nog een groot vraagteken, maar één ding is zeker; we gaan gewoon door! Er liggen alweer veel creatieve en nieuwe ideeën op de planken. Natuurlijk hopen wij dat we snel weer fysiek kunnen meeten, maar tot die tijd hoeven we ons niet te vervelen. Naast alle creatieve en innovatieve nieuwe activiteiten zal de JCC in 2021 ook een vernieuwingsslag gaan krijgen. Jij als JCC lid zal hierin als belangrijke schakel fungeren.
Wat kun je verwachten? De strategie wordt onder de loep genomen, de website zal in een nieuw jasje gegoten worden, er wordt een nieuw logo ontworpen, en de JCC merkbelofte gaan we samen formuleren. Kortom, een belangrijk jaar voor de JCC! Wij hebben jouw hulp daarbij nodig. Komende tijd kun jij je inschrijven voor de interactieve workshops die in het teken zullen staan van het vernieuwingstraject. Deze workshops kun je vinden bij de activiteiten op de website.

COVID-19 & JCC
Brengt ons tot het laatste punt, de realiteit waarin we nu leven. Wij blijven bij ons standpunt dat wij als netwerkvereniging willen blijven faciliteren in events om jullie, de leden, optimaal te kunnen bedienen. Helaas moeten wij concluderen dat voorlopig het organiseren van offline activiteiten nog steeds niet mogelijk is. De termijn wordt verlengd tot 1 maart 2021. In februari zullen wij jullie van een nieuwe update voorzien.

Uiteraard houden wij de berichten in de gaten en zullen waar nodig jullie eerder al van een update voorzien.

Samen dragen we de verantwoordelijkheid
Nogmaals willen wij aangeven dat wij als bestuur enkel de kaders kunnen aangeven, het is aan de divisies om hier hun weg in te vinden. De agenda is afgelopen tijd flink aangevuld met online activiteiten, de divisies laten zien dat zij creatief en innovatief omgaan met deze situatie. Natuurlijk hopen wij na 1 maart 2021 weer offline events (deels) te kunnen toelaten. Maar tot die tijd hopen wij op jullie begrip.

Wil jij hier in meedoen en denken? Dat kan! Er komt regelmatig een plekje vrij bij een divisie.

Samen staan we sterk
Jullie ideeën en (opbouwende) kritische noten zijn erg welkom. Laat ons weten hoe het nog beter zou kunnen en denk met ons mee.

We hebben als vereniging een verantwoordelijkheid naar elkaar, de stad, de regio en de maatschappij. Laten we dit met zijn allen naleven.

Tot slot wensen wij iedereen een mooie jaarwisseling toe, op naar een goed 2021!

Namens het bestuur,

Andreas, Sophie, Sheilah, Jan en Martine

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement