Bestuursmededeling: vacature Penningmeester en vacature Vice-voorzitter

8 maart, 2023

Het JCC Bestuur zoekt nieuwe leden!

Onze penningmeester (Rob Beukema) zal zijn bestuurstermijn na dit seizoen niet verlengen. Daarnaast heeft onze vicevoorzitter (Arjen de Jong) aangegeven na dit seizoen het stokje over te willen dragen.

Bij de ALV eind dit jaar moeten deze functies voor de komende 3 verenigingsjaren opnieuw ingevuld worden. Het bestuur stelt daarom de genoemde vacatures open om elk lid de mogelijkheid te bieden te solliciteren.

Dit is jouw kans om aan te schuiven in een hecht team waarin je verschil kunt maken binnen de JCC!

Wat levert het op?
Persoonlijke ontwikkeling, een groot netwerk en deelname aan diverse interessante activiteiten van bijvoorbeeld de Commercieele Club Groningen en de Commercieele Club Groningen Senioren. Je bouwt snel een mooi netwerk op door een actieve participatie in de vereniging en activiteiten daarbuiten.

Wie zoeken we?
Voorop staat dat je je sterk verbonden voelt met de vereniging en graag die extra stap zet. Het lijkt je leuk om samen met je bestuursgenoten plannen te maken, deze tot uitvoering te brengen in samenwerking met de divisies en de voortgang te bewaken.

Penningmeester
Als penningmeester heb je plezier in het werken met cijfers. Je houdt je bezig met de financiële planning, administratie en verantwoording. De hele cyclus dus en daaraan gekoppeld de controle van de financiële administratie. Dit gebeurt in samenspraak met de kascommissie en/of een onafhankelijke derde. Een goede penningmeester is integer en kan op een eerlijke manier ‘nee’ zeggen als het budget geen uitgaven meer toelaat.

Vicevoorzitter
Als vicevoorzitter ben je een netwerker pur sang. Jij hebt goede contacten in het bedrijfsleven in Noord-Nederland en trekt er graag op uit om nieuwe relaties aan te gaan. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor onze huidige sponsoren, houd je je bezig met het relatiebeheer en kijk je hoe we nog meer uit deze relaties kunnen halen. Je neemt bovendien de taken van de voorzitter waar en bent het gezicht van de vereniging wanneer de voorzitter zelf niet aanwezig kan zijn.

Het bestuur
We zoeken 2 nieuwe kandidaten die aansluiten in het team met Jochem Hoekstra (vz) en Ilinka Bijma (alg.best.), de rol van secretaris wordt nu nog ingevuld door Sheilah Hoenderken, maar zal vanaf komend seizoen door iemand anders overgenomen worden. Twee keer per maand is er op maandag een bestuursvergadering en eenmaal per maand aansluitend op de bestuursvergadering een divisievoorzitters-vergadering (DVV).

Je bent alles bij elkaar gemiddeld 2 tot 8 uur per week bezig met de bestuurswerkzaamheden, dit is uiteraard afhankelijk van de periode van het jaar. Je werkt in een nauw team samen aan mooie plannen. De dagelijkse leiding en de besluitvorming ligt bij het bestuur. Samen worden de beslissingen genomen. Daarnaast is er regelmatig contact met de Commercieele Club en de Commercieele Club Groningen Senioren en ben je als bestuurslid ook uitgenodigd voor hun activiteiten.

Meer info
Het is een uitgelezen kans om ervaring op te doen in een bestuursfunctie. Er is alle ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling. Aangezien er meerdere rollen vacant zijn in het bestuur is dit een unieke kans om samen nieuwe energie in de club te brengen.

Wil je meer informatie over deze functies? Richt je dan tot één van de bestuursleden. Zij beantwoorden graag je vragen! Bij interesse in een van deze functies kun je tot uiterlijk 3 april solliciteren. Mail je motivatie naar bestuur@jcc-groningen.nl. Maandagavond 17 april en dinsdagavond 18 april vinden de sollicitatiegesprekken plaats en wordt door het huidige bestuur een keuze gemaakt. Kun je deze avonden absoluut niet? Geef dat dan bij je sollicitatie aan. Vanaf 1 mei kun je meteen mee gaan draaien met het bestuur. Na goedkeuring door de ALV in november, treed je formeel tot het bestuur toe.

Met vriendelijke groet,

namens het JCC Bestuur

Jochem, Rob, Sheilah, Ilinka en Arjen.

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement