De AVG, wat moeten we daar nou mee??

28 maart, 2019

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is alweer bijna een jaar van kracht en dit brengt ook voor ons als vereniging een aantal verplichtingen met zich mee. De Autoriteit Persoonsgegevens, de Nederlandse toezichthouder, handhaaft deze privacywet en heeft de bevoegdheid om sancties op te leggen. Voor een vereniging bleek de AVG een complexe aangelegenheid te zijn.

We moesten aan de slag!

Met ondersteuning van Yspeert Advocaten, Nordique  en natuurlijk van eigen leden hebben we al mooie stappen  gezet. Denk aan een vernieuwd Privacy Statement (binnenkort online), het in gebruik nemen van een verwerkersregister, verwerkersovereenkomsten sluiten met externe partijen die jouw persoonsgegevens gebruiken, extra vinkjes bij het aanmeldproces ter akkoord voor de verwerking van gegevens, een datalekregister openen en ons JCC-archief eens flink opruimen.

Netwerken = gegevens delen

Omdat we binnen de JCC allemaal met persoonsgebonden informatie te maken hebben (we kunnen alleen al elkaars profielen bekijken) en zeker binnen de divisies en tussen de actieve leden er nogal eens gewerkt wordt met persoonsgebonden gegevens van leden, is kennis van de AVG en bewustwording van wat dit inhoudt van groot belang.  We nemen de divisies hier zoveel mogelijk in mee en laten het telkens weer in vergaderingen voorbij komen.

Ik weet waar je woont

Ook jij als lid hebt dus inzage in andermans persoonsgebonden gegevens. Dat vinden we binnen een netwerkvereniging nou eenmaal erg logisch, maar het is goed je er bewust van te zijn. We gaan er natuurlijk van uit dat je goed en verantwoordelijk met deze gegevens omgaat en deze niet aan derden verstrekt.

Voor alle vragen rondom de AVG kun je je natuurlijk altijd tot het bestuur van de JCC richten.

 

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement