Stem op oud JCC-voorzitter Bart Joling: De minister van de nieuwe economie

7 december, 2020

Duurzaamheid is booming, duurzaam is hot, duurzaamheid is happening. Noem het hoe je wilt, en ondanks het feit dat duurzaamheid de afgelopen jaren steeds meer een containerbegrip is geworden, is het een essentieel onderdeel in het versnellen van de langzaam, maar zeker opkomende transitie van de oude naar de nieuwe economie. De economie waar het maken van positieve impact centraal staat.

Waar in de oude economie bedrijven worden gekenmerkt door een volledige focus op waarde voor aandeelhouders (shareholders) creëren, hebben de nieuwe economie bedrijven een bredere blik. Nieuwe economie bedrijven nemen in hun beslissingen namelijk niet slechts financiële waarde mee, maar ook de belangen van iedereen die op een bepaalde manier beïnvloed wordt door het handelen van deze bedrijven. Precies, de stakeholders.

Om de groei van de nieuwe economie aan te moedigen, is het noodzakelijk dat het belang van de nieuwe economie op nationaal niveau aangekaart wordt. Een fantastisch initiatief daarvoor is de verkiezing voor de minister van de nieuwe economie. Deze persoon krijgt namelijk de unieke kans om, in de aanloop naar de tweede kamerverkiezingen van 2021, concrete ideeën te bespreken met politieke beslissers over het versnellen van de nieuwe economie.

Wat kun je nú doen om bij te dragen?

Nu komen we aan bij het punt waarop jij direct kan bijdragen aan de nieuwe economie: jij kiest namelijk de minister voor de nieuwe economie!

Durf jij je gewoonten om te zetten in duurzame stappen? Durf jij samen te werken voor een duurzame wereld waarin je niet per se geitenwollen sokken hoeft te dragen? Durf jij gewoon te doén? Begin dan nu met doen en stem op Bart als de nieuwe minister voor de de nieuwe economie. Vaak ben je te bang. Maar nu niet, toch?

PS: Wil je eerst nog wat meer weten over Bart en zijn plannen? Check dan wie Bart is en hoe zijn verkiezingsprogramma eruit ziet!

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement