Op bezoek bij Interoffice: ‘We bieden een compleet plaatje en dat maakt ons anders dan de meeste projectinrichters’

7 juni, 2021

In de stromende regen rijden we een industrieterrein op in Winschoten. “Hier moet het zijn. Kijk, wat een pand! En het pand ernaast hoort er ook nog bij, wat een meters!” zegt Andreas Ensing. Vandaag zijn we op bezoek bij Thom van der Veen. Thom is sinds kort lid bij de JCC en werkt als accountmanager bij Interoffice Projectinrichting. Vandaag laat hij ons zien waar hij werkt en wat hen onderscheidt van andere projectinrichters.

Tekst: Joanne Boonstra

We lopen het pand binnen en worden gelijk enthousiast. Een enorme showroom met kantoormeubelen. Onze blik valt gelijk op de gigantische wand van mos die niet te missen is als je het pand binnen komt lopen. Eerste indruk? Inspirerend en heel gaaf! Wij zijn benieuwd naar Thom zijn verhalen… Wat is Interoffice voor een bedrijf?

Begonnen als meubelmaker

In 1942 richt de heer G.H. Scholte in Winschoten de firma Scholte B.V. op. Scholte B.V. hield zich met name bezig met het repareren van meubelen en daarnaast werd er ook kinderspeelgoed vervaardigd. Medio jaren 60 is het bedrijf zich gaan specialiseren in het vervaardigen en leveren van ziekenhuis- en apotheekinrichtingen en laboratoriummeubilair. Door het vroege overlijden in 1975 van de heer Scholte heeft de heer G.P.J. Helmers de dagelijkse leiding overgenomen. Na het oprichten van Interfit B.V. en Interoffice Kantoorinrichting B.V., ondergaat Scholte B.V. in 1989 een naamwisseling, deze wordt gewijzigd in Interfurn B.V. en alle bedrijven worden ondergebracht in de Interwinngroep met een uniforme uitstraling door logo en bedrijfsfilosofie.

De Interwinngroep is nu een groep bedrijven gespecialiseerd in totaalinrichting, interieurbouw, document solutions en de technische installatie van projecten. Ze opereren al sinds 1942 op de markt als toonaangevende specialist in haar vakgebieden. Door de sterke groei van dit familiebedrijf heeft de Interwinngroep zich in de loop der jaren kunnen ontplooien tot een gedegen organisatie, waarvoor nu ca. 120 medewerkers (FTE) werkzaam zijn.

De Interwinngroep heeft letterlijk alles in huis wat je nodig hebt als het gaat om kantoor- en projectinrichting voor bedrijven, overheid en onderwijs maar óók voor de zorg- en medische sector. Ze verzorgen de totaalinrichting in de ruimste zin van het woord: “Van meubilair, vloerbedekking, interieurbouw en verlichting tot en met complete systemen voor audiovisuele middelen”, vertelt Thom ons met een grijns op zijn gezicht.

Thom is werkzaam als adviseur voor kantoor- en projectinrichting. “Maar we hebben bijvoorbeeld binnen Interoffice ook een eigen kantoorschop waar je alle benodigde kantoorartikelen kunt kopen, van pennen tot papier voor de printer. En die printer, die kunnen we ook voor je aanschaffen en laten onderhouden door de afdeling Interoffice Document Solutions.”

Meer dan meubels

Heel erg leuk natuurlijk, die meubels en kantoorartikelen… Maar wat nu als je een nieuw kantoorconcept nodig hebt? Of een interieurontwerp? Ook dan kun je bij Thom terecht.

Naast ons eigen creatieve team dat overtuigende interieurplannen maakt, werken we voor het beste advies nauw samen met ervaren externe specialisten. Denk aan architecten, lichtdesigners, akoestiek adviseurs en ergonomische specialisten.  Daarnaast produceert ons zusterbedrijf Interfurn als interieurbouwer maatwerk in eigen productie. “Op deze manier kunnen we de klant altijd een compleet plaatje bieden, dat maakt ons anders dan de meeste projectinrichters”, vertelt Thom.

Interoffice verzorde al een totaalinrichting voor onder andere de Gemeente Groningen, het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda, de RUG, Afier accountants Tynaarlo en Rabobank Groningen.

Thom vertelt ons dat sinds kort een nieuw bedrijf door de Interwinngroep is overgenomen: dB audiovisueel uit Groningen. dB audiovisueel helpt organisaties bij het optimaliseren van hun communicatieprocessen, met behulp van de structurele inzet van audiovisuele systemen. Zij stellen mensen in staat om plaats- en tijdonafhankelijk met elkaar samen te werken in een omgeving. Voor ons als Interoffice een mooie aanvulling.

Happy people produce quality!

Het doel van Interoffice? Het realiseren van een plezierige en functionele werkomgeving. Tegenwoordig wordt er gelukkig steeds meer bekend over de gezondheid van een kantooromgeving. “Wij bij Interoffice geloven in het complete plaatje, en dat gaat natuurlijk verder dan interieur en een mooie uitstraling alleen! De mensen die er uiteindelijk moeten werken moeten dit met veel plezier doen. Wij dragen hieraan bij met het leveren van duurzame en inspirerende werkomgevingen. Want Happy people produce quality!”

Duurzaam en inspirerend

Ook duurzaamheid staat bij Interoffice hoog op het prioriteitenlijstje. Duurzaamheid is, zoals in vele andere sectoren, een heel belangrijk thema binnen onze branche. We verzanden in een discussie over greenwashing en hoe duurzaam producten daadwerkelijk zijn. Thom vertelt ons dat steeds vaker duurzame en circulaire oplossingen worden aangedragen.

“Tegenwoordig is het in aanbestedingen van o.a. gemeenten en overheden steeds meer een eis!” Andreas zijn oog valt op een bak met plastic die in de hoek van de kamer staat. “Wat is het verhaal hierachter?”

Meubels van plastic uit de Amsterdamse grachten

“Dit is één van onze duurzame oplossingen! En nee, dit is geen greenwashing”, aldus Tom. In de hoek van de kamer staat een stoel, een lamp en er liggen een aantal opbergmappen en doosjes. Het materiaal lijkt op vilt. “Al deze producten zijn gemaakt van plastic uit de Amsterdamse grachten.” Het product is van leverancier Vepa die samen met Plastic Whale in actie komt tegen het plasticprobleem. Interoffice is supporter van Plastic Whale. De meubellijn Plastic Whale by Vepa is circulair meubilair gemaakt van PET-flessen. Tot op heden zijn er al ruim 150.000 PET-flessen uit het water gehaald, die vervolgens zijn geüpcycled en gebruikt voor deze producten.

Al doende leer je

Thom vertelt over een aantal recente projecten, zoals het kantoor van Extenzo in Groningen. “Ik heb ook geen architectenachtergrond, maar al doende leer je!” Hij studeerde Commerciële economie aan de Hanzehogeschool Groningen en is in 2018 bij Interoffice binnengekomen als binnendienstmedewerker. Al snel is hij doorgegroeid naar zijn huidige functie als accountmanager. “Ik werk hier met heel veel plezier, het is een prachtig bedrijf!” Thom is sinds september 2020 ook lid bij de JCC.

“Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, en mensen met elkaar in contact te brengen. De JCC geeft me daar de ruimte voor”, zegt hij daarover. Kort daarna verzanden Andreas en Thom in een discussie over gemeenschappelijke kennissen, netwerken en voetbal…

Nog even over die moswand

Gaaf he?! We konden ernaar blijven kijken… De moswand. Thom verteld dat het mos ‘gemummificeerd’ is. Het is echt mos en blijft, zonder onderhoud, gewoon mooi. Hoe? Mummieplanten zijn echte planten waarbij het vocht in de stelen is vervangen door een milieuvriendelijke en afbreekbare prepareervloeistof. Het principe is eenvoudig: een plant zuigt water op dat verdampt in het blad; door dit water te vervangen door een mix van glycerine en water ontstaat een gemummificeerde plant die geen licht of water meer nodig heeft. De bladeren behouden hun flexibiliteit en natuurlijke stand, geur en kleur.

In de gehele showroom vinden we prachtige planten die allemaal geen water nodig schijnen te hebben. Eén ding weten we zeker: Een groene kantooromgeving creëren kunnen ze zeker!

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement