Stadscafé Pronk is komende drie jaar de nieuwe borrellocatie van de JCC

12 augustus, 2021

Stadscafé Pronk is de nieuwe borrellocatie van de Jongeren Commercieele Club Groningen (JCC). De JCC organiseert elk jaar zeker vijf borrels in dit ‘verborgen Groningse pareltje’ aan de Vismarkt. Beide partijen gaan voor de komende drie jaar een samenwerking aan. “Pronk is een onwijs gave locatie, die de uitstraling van de JCC naar een hoger niveau tilt”, zo zegt vicevoorzitter Andreas Ensing namens de JCC.

Stadscafé Pronk is gevestigd in een monumentaal pand uit 1296. “Het is één van de oudste panden van Groningen”, zo legt eigenaar Wim ten Cate uit. “Er zit enorm veel geschiedenis in. William Macdowell, in de zeventiende eeuw rector aan de RUG, woonde hier ooit. Dat geldt ook voor kunstschilder H.W. Mesdag en meneer Van Dam, de eerste autobezitter van Groningen.”

‘JCC past perfect bij Pronk’

Nu bestiert Wim ten Cate vanuit het pand aan de Vismarkt samen met zijn team één van de mooiste stadscafés van Groningen. “Zelf zien we het als een onontdekt pareltje”, zegt Ten Cate. “We hebben een fantastische stadstuin, waar het ook buiten de zomer goed toeven is. Een groot deel is altijd overdekt en we hebben comfortabele terrasverwarming. Je kunt hier terecht voor lunch, diner, vergaderingen en natuurlijk een goede borrel. De laatste tijd zien we dat onze doelgroep steeds jonger wordt. Ze komen hier voor een stukje uitstraling, gecombineerd met een no nonsense aanpak. De JCC past dus perfect bij Pronk. Tijdens de maandelijkse borrels halen we onze potentiële doelgroep naar binnen.”

Volgens Andreas Ensing, vicevoorzitter, past Pronk perfect bij de toekomstplannen van de JCC. “Vanaf het eerste moment dat we met elkaar in gesprek raakten, was er ook een enorme klik. Het is overigens ook heel gaaf om juist in deze tijd een driejarig partnerschap aan te gaan”, zegt hij.

Goed gevoel

“Het waren voor de horeca lastige tijden”, zo erkent Wim ten Cate. “Maar ondanks alle onzekerheid rondom corona hebben we ons er goed doorheen geslagen. We zijn ook enorm positief gestemd over de toekomst, mede dankzij partnerschappen met partijen als de JCC. Er is een goede klik en daar krijgen we veel energie van. Er moet een goede connectie zijn om een langjarig partnerschap aan te gaan. We zien ook echt mogelijkheden om samen met de JCC te gaan groeien. Het gevoel is enorm goed.”

De JCC zal jaarlijks zo’n vijf borrels organiseren in Pronk. Ook bestaat er de mogelijkheid om vergaderingen en kleinere meetings te organiseren. “Met Pronk hebben we een mooi nieuw thuishonk”, zegt Andreas Ensing. “Ik kan ook echt niet wachten totdat we hier met z’n allen een keertje in de stadstuin staan. Het is echt alsof je in Zuid-Frankrijk bent.”

Eerste borrel: 24 september

Volgens Judith Sarbach, voorzitter van de Borrel Divisie (BoDi), is Pronk inderdaad een schot in de roos. “Dit is echt een A-locatie en we kunnen hier hele gave borrels gaan organiseren”, zegt ze. “We hebben al veel mooie plannen, waarover we gaan sparren met Pronk. Op vrijdag 24 september kunnen we met z’n allen kennismaken met Pronk tijdens de eerste borrel van het verenigingsjaar. We hopen dan extra uit te kunnen pakken, omdat het ook alweer een tijdje geleden is dat we een goede borrel hebben georganiseerd. We kunnen niet wachten!”

Meer informatie over Stadscafe Pronk vind je hier! 

Foto: Marnik Elzer (gastheer Pronk), Judith Sarbach (voorzitter BoDi), Andreas Ensing (vice-voorzitter JCC) en Wim ten Cate (eigenaar Pronk)

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement