Walking & Netwerk Diner met de JCC

17 december, 2018

Walking & Netwerk Diner met de JCC

Bij de JCC houden we van lekker eten. Dus als we dat tijdens het netwerken mogen doen, dan zijn er weinigdie afslaan. Zo gezegd ging een groep van 50 hongerige JCC’ers op vrijdagavond 30 november op pad. Dit was natuurlijk geen gewoon walking diner, maar een diner in JCC style: bij drie toprestaurants in Groningen werden heerlijke gerechten geserveerd. Natuurlijk met bijpassende wijnen en de begeleiding van goede
gesprekken over hoe de horeca in Groningen nóg beter kan worden.

Bij binnenkomst in Het Uurwerkertje, daar waar de borrel begon, ontvingen de JCC’ers een heerlijk glas bubbels. Na het welkomstwoord werd de groep in kleinere groepjes verdeeld en verzocht om naar het eerste restaurant te wandelen. Het was immers een walking diner!

Eten met stellingen

Bij Boccaccio werden we warm verwelkomd door eigenaar Michel Ingeneeger. Hij vertelde enthousiast over zijn restaurant en lichtte zijn drie stelling toe: Terwijl er werd genoten van de vis en witte wijn, discussiëren de groep over de beste oplossingen voor de volgende stellingen:

    • Het variëren van prijzen met kortingsites dan wel met prijsdifferentiering is een goede manier om
      het rendement op rustige tijden te verhogen…..of verschilt dit per soort restaurant?
    • Het vragen van een aanbetaling of reserveringskosten is een goede manier om de no-shows te
      beperken.
    • Wat voor marketing instrumenten interessant zijn voor restaurants als Moro en Boccaccio?

Alle ideeën werden op post-its geschreven en verzameld op een flip-over. Eigenaar Michel Ingeneeger was erg enthousiast over de uitkomsten: “Super leuk om jonge mensen te ontmoeten met ambities, ideeën en die op hetzelfde niveau kunnen denken. Ik heb goede reacties gekregen op mijn stelling. Ook was dit een
goede setting om nieuwe contacten te leggen.”

Rode wijn en discussie

Na het voorgerecht gingen de jassen weer aan en werd de reis vervolgd naar Houdt van Eten. Hier vertelde bedrijfsleider Edwin Dijkstra trots over zijn restaurant en waar zij voor staan: persoonlijke aandacht. Al snel werd een heerlijk stukje vlees, met natuurlijk een heerlijk glas rode wijn, geschonken. Maar natuurlijk mocht hier niet zonder discussie van genoten worden! Ook van Houdt van Eten kregen de JCC’ers een
stelling voorgeschoteld:

      • Hoe kunnen we als JCC/CCG/CCGS ons netwerk versterken met als doel het ondernemersklimaat te vergroten?

Net als de eigenaar van Boccaccio was Edwin Dijkstra erg te spreken over het walking diner: “De JCC is een leuke club gemotiveerde jong professionals. Het concept van Walking diner in combinatie met de stellingen, was goed. In Groningen is het met en voor elkaar. In Groningen heb je elkaar nodig.”

Toetjes en brainstorms

Na een snelle lang zal ze leven voor Christiaan werd het laatste deel van de reis afgelegd naar de Folkingestraat voor het laatste gang. Bij Brasserie Midi stond een heerlijk dessert klaar, met uiteraard weer een niet te missen een dessertwijn. Bevlogen verteld eigenaar Pol de Bruin over zijn mediterraanse brasserie in de leukste winkelstraat van Groningen. Hij vroeg de groep zoetekauwen eens te discussiëren en
te brainstormen over de stelling:

    • Wat missen jullie als ondernemer en consument binnen het aanbod aan horeca in Groningen en omstreken?

Ook Pol de Bruin was erg enthousiast over het walking diner en kijkt terug op een succesvolle avond: “Deze avond was een unieke setting van eten, drinken en jezelf kunnen presenteren. Met deze uitkomst kan ik of andere horeca ondernemers écht iets.”

Weer eens wat anders

Terug bij het Uurwerkersplein werd door de JCC’ers met volle buiken nagepraat over het eten en het walking diner concept. Verschillende enthousiaste geluiden maakte de avond af: “Je wordt ingedeeld in groepen, waardoor je naast mensen komt te zitten die je nog niet ken. Ook wel eens leuk!”, “Door de stellingen hadden we eens andere gesprekken, toch ook een van de redenen waarom je lid wordt van de JCC”, “Leuke manier om kennis te maken met restaurants en met leden die je nog niet zo goed kent!”. De conclusie van zowel de leden als de restaurants was duidelijk, volgend jaar weer!

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.