De ambities van onze nieuwe voorzitter Bart Joling

28 oktober, 2016

Door Sanne Rolsma

En daar is ‘ie dan: onze nieuwe voorzitter Bart Joling. Paul heeft afgelopen maandag tijdens de ALV het stokje over mogen dragen en het was aan Bart om te ‘shinen’. En shinen, dat doet deze man graag. Zowel met flitsende sokken, als met mooie uitspraken. Bart heeft ambitie. En dat is handig als je net voorzitter bent geworden van de JCC.

Ondanks het kwijtraken van de bestuurs-hamer op de borrel na de ALV (hij heeft het ding amper een uur vast kunnen houden), zit Bart meteen al goed in zijn rol. Maar waar staat hij eigenlijk voor? Wat zijn speerpunten voor de komende jaren? Hoe kijkt hij tegen de JCC aan? Belangrijke vragen.

Ten eerste wil Bart ervoor zorgen dat we ‘meer inhoud toevoegen’. Denk aan het versterken van de banden met  de CCG en CCGS. Activiteiten kunnen hierdoor nog interessanter worden. Meer inhoud kan ook tot stand komen door kennis te delen. Hoe leuk zou het bijvoorbeeld zijn als we op bedrijfsbezoek gaan bij elkaars bedrijven?  Of dat we een blog schrijven over zakelijke deals die er tussen JCC’ers gesloten zijn, want die zijn er!

Daarnaast wil Bart de communicatie intern en extern optimaliseren. Meer transparantie en inzicht in doelen die gesteld worden binnen het bestuur en de divisies. De communicatie kan ook verbeterd worden door het één en ander te automatiseren of andere software te gebruiken. Een ouderwetse Excel die per mail wordt rondgestuurd kunnen we beter vervangen door een deelbare map in bijvoorbeeld Google Drive.

De JCC heeft bovendien veel te danken aan haar sponsoren. Het is belangrijk om meer toegevoegde waarde voor deze partijen te bieden, ze meer podium te geven of een andere invulling van de sponsorcontracten.

Ook nog een ander punt van aandacht vanuit het bestuur, is de gewenste groei in het aantal leden. Hier wil Bart actief op inzetten in samenwerking met de CODI, NLD en uiteraard de andere divisies. En hierbij kan hij zijn troefkaart inzetten: in zijn werk (bij TriplePro) doet hij niets anders dan andere bedrijven laten groeien. Dat moet hem dus ook bij de JCC gaan lukken.

Dat klinkt goed toch? De JCC zet goede stappen in het moderniseren – we hoeven hier natuurlijk niet nog eens op te scheppen over onze prachtige nieuwe website, maar daar zijn we best trots op. Dit biedt een basis voor verdere veranderingen. Kortom: het is een frisse wind die gaat waaien binnen de JCC. En onze nieuwe voorzitter neemt ons daar graag in mee.

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement