Hoe bewust ben jij? Groningen krijgt 3e Vegan Supermarkt van Nederland

30 september, 2016

Door Lucinde Terluin

Dat ik onderdeel ben van het CODI blog-team en daarnaast zelf ook blogger ben, betekende niet dat ik zomaar mocht gaan bloggen waarover ik wilde. Toen ik zei dat ik graag wat wilde schrijven over de vegan supermarkt die half oktober opent in de Ebbingestraat kreeg ik de reacties: “ik ben allergisch voor Vegan-fanaten” en: “ik ben allergisch voor geitenwollen sokken”. Ochjee… Aan mijn mede-bloggers beloof ik bij deze niet te fanatiek te worden en niet te schrijven over sokken die van geitenhaar zijn gemaakt (of was het een metafoor?). Toch wil ik wel wat schrijven over, inderdaad, de eerste vegan supermarkt in Groningen. Hoewel ik zelf op dit moment niet woonachtig ben in de stad ben ik wel ontzettend trots dat Groningen straks 1 van de 3(!) vegan supermarkten van Nederland heeft.

Van postkantoor naar vegan supermarkt

Volgens het echtpaar Lobo, dat mede dankzij crowdfunding gaat starten in het oude postkantoor aan de Ebbingestraat, is uit marktonderzoek gebleken dat in Groningen ontzettend veel animo is voor veganistische producten. Nergens in Nederland wordt zoveel gegoogled op ‘vegan’ als in Groningen. Niet alleen de vegans kunnen straks in hun handjes knijpen, ook de vegetariërs en mensen met lactose-intolerantie wil het echtpaar met de Vegan-super tegemoetkomen.

Hypocriet of niet?

Waarom ik trots ben? Ik ben, waarschijnlijk net als vele anderen, de hypocriet die wel vlees eet maar ontzettend tegen de bio-industrie is en niet ‘dat soort’ filmpjes wil zien op Facebook. Wie mij kent weet dat ik geen geitenwollen sokken draag en dat ik als krachtsporter bepaalde productgroepen (lees: eiwitten) in grote getale nodig heb. En toch speelt bij mij al een tijdje de gedachte om vega te gaan of zelfs veganistisch een kans te geven.

Inner peace

Is het oké als ik zeg dat ik vind dat iedereen een stukje verantwoordelijk heeft voor de gezondheid en de leefbaarheid van de aarde? Ik denk dat wij daar als hoger opgeleiden, best regelmatig en serieus over na kunnen denken. En niet om nou perse te strooien met de term ‘karma’, maar ik ben ervan overtuigd dat als we steeds iets gezonder leven en steeds bewuster omgaan met dier en natuur, we daar echt een hoop voor terugkrijgen. Al dan niet te beginnen met inner peace 😉

Te lezen dat anderen bezig zijn met een stukje verbetering van de aarde, doet mij glimlachen. Dat Groningen daarmee als derde een flinke streep voor heeft in Nederland en dat het de leefbaarheid in het Noorden verbetert, dát maakt mij trots. Jou ook?

 

P.S. wil je zelf een keer bloggen? Mail ons dan op: codi@jcc-groningen.nl

 

 

 

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement