Op naar een groot en sterk noordelijk netwerk met het JCC & TBB event

18 oktober, 2017

Door Gwendy Richard

 

Volgeboekt! Dat was het JCC & The Big Building invite Groninger Communities event afgelopen vrijdag. En dat het succesvol en geslaagd was, mag duidelijk zijn. Een event vol met toffe workshops, een lekker hapje eten met zijn allen en als afsluiting de dansvloer op met niemand minder dan feest-dj Arnoud van 2Join.  Was je erbij? Gezellig! Heb je het gemist? Proef dan een stukje sfeer in mijn blog over deze avond.

Eerlijk gezegd ben ik nog maar een paar weken lid van de JCC. Op 25 september sloot ik aan bij de Nieuwe Leden Borrel, de dag erna werd ik lid en dit event was dus mijn eerste activiteit. Oh en laat ik niet vergeten te vertellen dat ik afgelopen donderdag officieel lid ben van de Communicatie Divisie (CODI). Vanaf nu doe ik de social media van de JCC en daar hoort zo nu en dan een blog schrijven ook bij. Voor wie mij nog niet kent… Hoi, ik ben Gwendy!

 

Leuk om kennis te maken

Dus daar stond ik afgelopen vrijdag om 17.25 uur, keurig op tijd, bij de ingang van The Big Building. Voor 17.30 uur binnen stond er in de infomail, want anders loop je kans dat je de workshops niet kan volgen. En laat ik die nou net niet willen missen.  Bij de parkeerautomaat schud ik al de eerste hand. Ik ben onder de indruk van zijn mat antraciete Audi RS3 en ben niet verrast als hij me vertelt dat hij de algemeen directeur van Century Autogroep is. De hoofdsponsor van de JCC.

Bij de ingang worden we opgewacht door event-host en JCC-voorzitter Bart. Hij loodst ons naar binnen en geeft een korte uitleg over het programma. De activiteiten worden op de 2e en 8e verdieping van het gebouw gehouden, maar omdat de bar zich op de 8e bevindt, beginnen we daar. Met de muntjes die we hebben gekregen eerst maar iets lekkers aan de bar bestellen.

Terwijl ik mijn drankje aanneem, word ik aangetikt of ik Gwendy ben. Yes, that’s me! Het blijkt een mede CODI-lid te zijn en we raken aan de praat over mijn affiniteit met social media. Noem me gerust een social media-junkie. Er staan meer mensen bij haar, dus ook die schud ik de hand en maak ik een praatje mee.

 

Workshoprondes

Stipt 17.45 uur heten Bart en Thijs (van TBB) ons welkom. Naast de JCC en TBB zijn er ook andere communities aanwezig zoals De Pijp en het Lounchecafé. Bart zegt: “Het event is succesvol als we deze avond volgend jaar nog groter en vetter willen neerzetten!”  Top, daar gaan we voor. Met zijn allen zorgen voor een groot en sterk netwerk in het noorden waarmee we kunnen opboksen tegen de randstad.

De volgende anderhalf uur volg ik allerlei workshops. Volgens mijn gekregen planning zit ik in groep 2 en mag ik me op de tweede verdieping melden bij ‘Fun’. Als ik per ongeluk ben binnengelopen bij ‘Inhoud’ sluit dat perfect aan bij de workshop die daar door Screw-up wordt gegeven. Fouten maken mag. In groepsverband proberen we door middel van een spel om verbanden te leggen en wordt er vervolgens verteld over hoe je het goede uit fouten haalt.

De workshop ‘Soldeer je eigen draailampje’ bij De Maakplek vond ik echt geniaal. De laatste keer dat ik een soldeerbout heb vastgehouden is zeker 16 jaar terug, maar toch kreeg ik het voor elkaar om van losse onderdelen, met behulp van een gebruiksaanwijzing en wat tips, iets technisch werkend te krijgen. Ik was gewoon een beetje trots op mezelf dat het lampje daadwerkelijk ging branden toen ik het potje omdraaide. Who run the world? Girls! Na ja, dat gevoel bracht het dus even bij me naar boven.

 

Build your own dinner

Inmiddels is het 19.15 uur en mogen we aan tafel in het Rabo Restaurant. Ik zit met een gemengd gezelschap. De eigenaar van De Roemer die ook een wijnproeverij verzorgt vanavond, een full stack developer die een opdrachtgever in TBB heeft zitten, een wijkverpleegkundige, iemand die zijn CV aan mij doorstuurt omdat hij nu in Amsterdam werkt en in het noorden aan de slag wil en twee advocates.

Superleuk trouwens dat ‘build your own dinner’ concept (verzorgd door Eetlust). Een wrap als basis en vul deze maar met ingrediënten als chicken fajita, crispy mais, guacamole, feta en ander lekkers. Staat het niet op je tafel, geen probleem; gewoon even van tafel wisselen en tegelijkertijd de mogelijkheid benutten om met nieuwe mensen kennis te maken.

 

Missie geslaagd!

Als afsluiter volg ik de DJ-workshop van voormalig ‘populairste party DJ van Nederland’ Arnoud. Ook dit was erg leuk om te doen. Lekker draaien aan en drukken op de knopjes van een professionele set die al gauw zo’n 7.000 euro kost. Krijg je toch wel respect voor die mannen en vrouwen die bij het mixen de nummers naadloos in elkaar kunnen laten overlopen.

Niet aan mij besteed zo achter de draaitafels. Zet mij maar op de dansvloer. Helaas is dat deze keer niet gelukt vanwege tijdgebrek. Net als het volgen van de workshop van Maaike Helder (Helder Product) en het blacklight pingpongen. Wat absoluut wel is gelukt, is om er een leuke, leerzame avond van te maken waar ik weer veel nieuwe mensen heb leren kennen. Een kleine bijdrage aan het groter en sterker maken van ons noordelijke netwerk. Mission accomplished dacht ik zo! Wat vond jij van het event?

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement