Voor de (zilveren) draad ermee…

27 december, 2016

Door Robin Varma

‘’Fasten your seatbelts’’ en ‘’Ready for Take-off,’’. Op vrijdag 16 december jl. landden de drie piloten van het Senioren Convent, Jongeren Commerciële Club en de Commercieele Club volgens planning op het sfeervolle Groningen Airport Eelde. Halverwege de avond, tijdens het diner, werd onze recent afgezwaaide voorzitter Paul Vrieling voor de draad geroepen.

De zilveren draad
Oud CCG-voorzitter Hans Mathijssen had het in zijn speeches altijd over de zilveren draden die door de clubs heen lopen en telkens weer zichtbaar worden in kennisdeling, nieuwe contacten, relaties en samenwerken. De huidige besturen van de CCG, JCC en CCGS wilden meer betekenis geven aan deze verbinding en bedachten deze wisselprijs.

Paul Vrieling werd op deze feestelijke avond als eerste geroemd voor zijn inzet en kwaliteiten om de drie Commerciële Clubs in de voorbije jaren nauwer met elkaar te laten samenwerken. “Maar ook om te verbinden en te versterken door het organiseren van gezamenlijke activiteiten”, aldus CCG-voorzitter Harm Post.

Paul Vrieling voegt hier zelf aan toe: “De zilveren draden tussen de JCC, CCG en CCGS kent een lange historie. Zo lang als de historie is, zo waren de draden in vergetelheid geraakt. Het contact tussen de clubs en haar leden was verwaterd. De afgelopen 3 jaren hebben de voorzitters hierin belangrijke stappen gezet om de zilveren draden tussen de verenigingen de glinstering van weleer terug te geven. Door het organiseren van gemeenschappelijke activiteiten, het benadrukken dat de jeugd de toekomst is, de volwassen ondernemer de coach en de oudere senioren het reflectiebord, brengt evenwichtigheid en respect naar elkaar.”

De zilveren draden hebben weer betekenis gekregen, de glans is terug en de contacten verbeterd. Het is aan Paul Vrieling om de prijs volgend jaar aan iemand anders door te geven. Zo blijven we elkaar inspireren en verbinden.

 

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement