We mogen – net als onze Nobelprijswinnaar – wel een beetje meer #snakken!

8 oktober, 2016

Door Matthijs van Houten

Wat is Groningen toch een toffe stad om in te wonen en te werken. Sinds afgelopen week hebben we zelfs een Nobelprijswinnaar! Het klinkt nog een beetje onwerkelijk, maar eigenlijk is RUG-hoogleraar Ben Feringa onze nieuwe held. Want hij zette Groningen even eigenhandig op de kaart, door in de media (o.a. DWDD en Nieuwsuur) onwijs op te scheppen over de fantastische RUG-studenten en het Groningse leefklimaat. Feringa snakte er op los!

Onze Nobelprijswinnaar had als wetenschapper al lang in de VS kunnen zitten. Tenminste dat zegt hij zelf (ouwe snakkerd). Maar Feringa heeft het op de RUG zo naar z’n zin, dat hij liever in Groningen blijft. Bovendien studeren z’n dochters hier en heeft z’n vrouw een mooie baan bij het UMCG. “Het bevalt me heel erg goed in Groningen. Ik hoef helemaal niet weg”, zei hij tegen de vaderlandse media.

Terwijl een trotse Sibrand Poppema (de opperbaas van de RUG) nog maar eens in z’n handjes wreef. Snakkend: “Dit is hartstikke goed voor de RUG. Ik heb stiekem al een rekensommetje gemaakt, maar door deze Nobelprijs gaan we misschien wel twintig plekken stijgen op de prestigieuze Shanghai-ranking voor universiteiten. Dan komen we heel dichtbij de top-50!”

Jaja. Ze leren het ook al een beetje op de RUG: opscheppen. Ook al kun je bijna niet anders met zo’n succes en met de ogen van de wereldpers op je gericht. Maar het mag een lesje zijn voor de Groningse ondernemers. Want eigenlijk zijn we nog steeds een té nuchter volkje. En scheppen we nog lang niet genoeg op over al het moois dat hier in stad en ommeland gebeurt.

Feit: de stad is dé economische motor van het Noorden. Er komen hier steeds meer internationale bedrijven naartoe en qua innovatieve startups draaien we mee in de top van Nederland. Ook binnen het MKB gebeuren mooie dingen en veel van onze JCC’ers doen het lekker in het bedrijfsleven. De huizenmarkt is booming en hippe winkeltjes vestigen zich in de binnenstad.

Kortom: de stad wint aan populariteit. Zo schrijft de Telegraaf dit weekend dat Groningen als studentenstad Leiden even van de troon heeft gestoten. We prijken bovenaan hun Bangalijstje. Een beetje student moet Groningen hebben gedaan!

Kijk, wij wisten allemaal al wel hoe tof Groningen is. Maar blijkbaar hebben we een Nobelprijs en een paginagrote reportage over het fantastische studentenleven (incidentjes uitgezonderd) nodig om dat aan de buitenwereld te laten zien.

Maar hé! We leven in 2016. Deel je successen. Stuur eens een tof persbericht (lees de eerstvolgende Inside met tips) over een mooi bedrijfssucces naar RTV Noord, het Dagblad van het Noorden en de Groninger Ondernemers Courant. Gebruik je sociale media om je successen te vieren en om er ook vooral eens even flink over op te scheppen. Want – echt waar –  we mogen wel een beetje meer snakken!

PS: Joost, bedankt voor het lenen van je woordje!

 

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement