Wie borrelen zegt, zegt BODI

14 december, 2022

De borreldivisie (BODI) is een begrip binnen de JCC. Deze divisie spoort mensen aan om in contact te komen met elkaar onder het genot van een alcoholische versnapering. Netwerken gedijen nu eenmaal het best als sociale barrières verdwijnen en persoonlijke verhalen worden gedeeld. Wie zitten er achter deze divisie en wat doen zij precies?

Marjolein Moorman is advocaat bij Yspeert Advocaten, maar nog belangrijker: ze is voorzitter van de BODI. Vrijwel gelijk na haar toetreden tot de JCC besloot ze deze functie op zich te nemen. Geboren en getogen in een horecanest, voelde ze zich meteen aangetrokken tot de BODI. “Als ik lid ging worden, wilde ik het meteen goed doen en actief worden. Mijn familie heeft veertig jaar een eigen horeca-onderneming gehad, dus de keuze voor een divisie was snel gemaakt.”

Schone lei
Eerder dit seizoen begon de BODI met een frisse start, met drie volledig nieuwe divisieleden: Emilie Wiersma, recruiter bij Mitsubishi, Amanda Talsma, wijnliefhebber en docent bij de Hanzehogeschool, en natuurlijk Marjolein. De pubquiz op 28 oktober was het eerste evenement dat de dames organiseerden, daarmee luidden ze de nieuwe formatie in met een knaller. Naast de vaste borrel op de laatste vrijdag van de maand, hoopt de BODI ook andere activiteiten te organiseren. Denk aan een netwerkactiviteit of een wijnproeverij. Wat er op de planning staat voor de nieuwjaarsborrel in januari blijft nog even geheim.

Achter de schermen
Hoe werken Marjolein, Emilie en Amanda precies samen? “Omdat we een overzichtelijk takenpakket hebben, hebben we geen strikte taakverdeling. De organisatie, financiën en planning doen we samen. We komen eens in de maand of tweewekelijks bijelkaar en overleggen tussendoor als er een groter evenement op de planning staat. De vergaderingen doen we graag bij iemand thuis, waarbij we samen eten en het liefst erna nog een lekker borreltje achterover slaan. We zijn niet voor niets de borreldivisie natuurlijk!”

Nieuwsgierig?
Hoewel de BODI inmiddels werkt als een geoliede machine, zijn ze nog op zoek naar een extra lid. Vind je het leuk om dingen te organiseren, wil meedenken over de lustrumactiviteiten volgend jaar en ga je het liefst een beetje aangeschoten door het leven? Stuur dan een mailtje naar bodi@jcc-groningen.nl of spreek één van de dames aan op de volgende borrel.

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement