JCC-leden op ‘Inner Compass’ Retraite

Even ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen en terugkeren naar de basis. Dat is wat 14 JCC- leden hebben gedaan tijdens een retraite omgeven door de groene omgeving van de Veluwe. Tijdens deze retraite leerden deelnemers hoe zij hun kernwaarden herkennen en welke stappen zij hierin konden nemen. Wat heeft het hen gebracht en welke lessen nemen ze mee? Lees de persoonlijke ervaringen van JCC- leden hieronder en bekijk de foto’s.  

David de Jong– voorzitter Kennis- en Innovatiedivisie: 

"Met volle overtuiging kan ik stellen dat de ervaring voor iedere deelnemer, alle veertien leden van de JCC, een schat van onschatbare waarde is gebleken. Het was een omgeving die kwetsbaarheid verwelkomde, het delen van ervaringen aanmoedigde en daarmee een vruchtbare bodem vormde voor diepgaande conversaties en rondes van delen. Ondanks dat bepaalde onderwerpen misschien niet direct op mij van toepassing waren, wist ik toch waardevolle levenslessen te destilleren uit de verhalen van anderen.

De retraite bracht me niet alleen nieuwe inzichten, maar schonk me ook een sereniteit die ik sindsdien met me meedraag. Het was een periode van groei - zowel op individueel niveau als in de dynamiek van onze groep. We hebben stappen gezet in het begrijpen van ons authentieke pad en de reis die we willen ondernemen.

Ik beveel zo'n ervaring van harte aan. Om jezelf de ruimte te geven voor reflectie en ontdekking - het is een geschenk dat iedereen zichzelf zou moeten gunnen".

Dian:

"Back to the basics, zonder afleiding van buitenaf. Een weekend waarin we erachter zijn gekomen welke kant we echt op willen!"

Elise Speelman:

"Ik stapte zonder al te veel verwachtingen het avontuur in: een weekend ‘back to nature’ samen met 13 andere JCC- leden. We gingen 48 uur offline, we bouwden ons eigen onderkomen (waarbij we takjes als haringen gebruikten) en zorgden voor ons eigen eten.

Los van het buiten leven op de Veluwe ontdekken, zijn we ook op ontdekkingstocht gegaan naar onszelf. Door middel van persoonlijke begeleiding, hebben we persoonlijke processen doorlopen en hebben we veel met elkaar gedeeld. Persoonlijk heb ik dit als een waardevol weekend beschouwd waarin ik dichter bij mezelf, maar ook hechter met de groep ben geworden".

Elke Veenman:

"Een weekend vol inzichten en nieuwe ervaringen".

Ben je nieuwsgierig geworden naar de retraite? Kijk dan op www.projectneverlost.com  

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen