Waar vind ik een overzicht van de activiteiten van de JCC?

Deze zijn hier te vinden. Dit is overzicht van de geplande activiteiten. Denk er wel om dat je ingelogd bent zodat je er zeker van bent dat je alle activiteten ziet.

Hoe schrijf ik mij in voor activiteiten?

Het inschrijven voor activiteiten doe je via de website van de JCC. Afmelden kan tot 24 uur voor de activiteit en in sommige gevallen tot een specifieke datum. Dit om onnodige kosten te voorkomen.

Als je ingelogd bent, klik op activiteiten > kies de activiteit waarvoor je je wilt aanmelden > klik om aanmelden of ticket kopen (eventueel kun je hier introducés aanmelden of specifieke dieetwensen doorgeven mocht dit van toepassing zijn). Nadat je je hebt aangemeld of een ticket gekocht hebt ontvang je een e-mail dat je je hebt ingeschreven.

Hoe meld ik mij af voor een activiteit?

Indien het nog mogelijk is om je af te melden, klik op ‘activiteiten’ > kies de activiteit waarvoor je je wilt afmelden > klik op afmelden en je ontvangt een bevestiging per mail. Als de mogelijkheid tot afmelden niet meer zichtbaar is, neem dan contact op met de divisie/organisator van de activiteit

Hoe word ik actief lid?

Binnen de JCC zijn verschillende divisies actief die de activiteiten organiseren. Zo is er de Borrel Divisie die de maandelijkse borrels verzorgt en is er de Kennis en Innovatie Divisie met meer inhoudelijke activiteiten. Als actief lid zet je je dus echt in voor de vereniging. Er zijn regelmatig vacatures waarop je kunt solliciteren.

Een vriend/vriendin/collega wil lid worden van de JCC, wat moet ik doen?

Neem hem of haar eens mee als introducé naar een activiteit of laat hem/haar mailen naar de Nieuwe Leden Divisie (NLD) via het 'Lid worden' formulier. Hier kunnen zij hun gegevens achterlaten en zal de NLD zo snel mogelijk contact opnemen met de desbetreffende persoon.

Waar vind ik een overzicht van de leden van de JCC?

Nadat je ingelogd bent, klik je via het menu op de ledenlijst. Hier zie je het overzicht van alle leden binnen de JCC Groningen.

Welke afkortingen zijn er binnen de JCC?

 • AD staat voor Activiteiten Divisie; deze divisie organiseert diverse algemene activiteiten zoals de nieuwjaarswandeling en de jaarlijkse toertocht.
 • BODI staat voor Borrel Divisie; de maandelijkse borrels en een aantal toffe feesten per jaar vallen onder deze divisie.
 • CODI staat voor Communicatie Divisie; van de nieuwsbrieven, blogs, vlogs en de laatste informatie over activiteiten – niets is de CODI te gek. Bovendien leveren de divisieleden een grote bijdrage aan de Consigne (het blad van de drie Commercieele Clubs).
 • KID staat voor Kennis en Innovatie Divisie; deze divisie organiseert lezingen, discussies, brainstormsessies e.d.
 • NLD staat voor Nieuwe Leden Divisie; hieronder vallen de kennismakingsborrels voor potentiële nieuwe leden.
 • BED staat voor Bedrijfseconomische Divisie; de divisieleden organiseren een 4-5 tal interessante bedrijfsbezoeken per jaar.
 • SPODI staat voor Sport Divisie; sportgerelateerde activiteiten zoals bijvoorbeeld een bootcamp clinic of bezoek aan Donar.
 • RD staat voor Reis Divisie; elke 2 jaar wordt er een speciale Reis Divisie opgezet om de (internationale) reis van de JCC te organiseren.
 • ALV staat voor Algemene Leden Vergadering: een keer per jaar wordt de algemene leden vergadering belegd. Hierin legt het bestuur verantwoording af over het voorgaande seizoen. Alle leden van de JCC zijn hiervoor uitgenodigd. Tijdens deze vergadering wordt het bestuur benoemd door de ALV en worden de bestuursvoorstellen gepresenteerd voor het nieuwe seizoen.
 • DVV staat voor Divisie Voorzittersvergadering. Elke maand komen de voorzitters van de divisies samen met het bestuur om de stand van zaken te bespreken.
 • CCG staat voor Commercieele Club Groningen
 • CCGS staat voor Commercieele Club Groningen Seniorenconvent (of kortweg Senioren). De JCC is gelieerd aan de CCG en CCGS en onderhoudt nauwe banden met deze clubs. Dat betekent voor jou als JCC-lid dat je regelmatig wordt uitgenodigd voor hun activiteiten en dat zij wel eens bij ons op visite komen.

Hoeveel bedraagt de contributie van de JCC?

De contributie van de JCC bedraagt €195,- per seizoen. Het verenigingsseizoen loopt van 1 september tot 31 augustus.

Wanneer wordt de contributie van de JCC afgeschreven?

De contributie wordt normaliter in september afgeschreven. Je krijgt een aankondigingsmail van de penningmeester voordat de afschrijving plaatsvindt. Voor verdere vragen omtrent de contributie kun je je wenden tot de penningmeester via penningmeester@jcc-groningen.nl

Krijg ik een factuur van de contributie?

Ja. Je ontvangt een aankondigingsmail (waarbij de factuur toegevoegd is) vooraf dus je bent dan alvast op de hoogte van de incasso.

Hoe meld ik mij af bij de JCC?

Dit kan door vóór 31 juli van het lopende seizoen te mailen naar bestuur@jcc-groningen.nl