JCC Groningen is hét netwerk waar jij je als young professional bij aan wilt sluiten. Hier ontmoet je gelijkgestemden op laagdrempelige borrels, heb je keuze uit veel verschillende activiteiten en kun je lid worden van een van de vele divisies. Maak connecties voor het leven!

Wat is de JCC?

JCC, oftewel de Jongeren Commerciële Club, is een laagdrempelige netwerkvereniging in de stad en provincie Groningen. We vormen een levendige gemeenschap voor young professionals uit diverse branches.  

IMG_4089.jpg
MartijnScholtens-Websize-143.jpg
MG_5725.jpg

Onze missie

Bij JCC draait alles om het creëren van kansen. Hier kun je jouw professionele en persoonlijke netwerk opbouwen en versterken, en daar de rest van je leven de vruchten van plukken.

MG_4286.jpg
MG_4855.jpg
MG_0938.jpg

Ondernemende, open en betrokken leden

De JCC telt zo’n 200 leden. Allemaal young professionals tussen de 22 en 38 jaar. Een typische JCC’er is open, sociaal, geïnteresseerd in anderen, ondernemend en proactief.

Onze leden zijn werkzaam in de advocatuur, ICT, marketing en communicatie, overheid, financiële sector, makelaardij, hospitality, onderwijs en wetenschap, culturele sector en meer. Een deel van de JCC’ers is zelfstandig ondernemer.

IMG_1566.jpg
IMG_3951.jpg
MG_5053.jpg

Het zusje van de CCG

In 2023 vierde JCC Groningen haar 35-jarig bestaan! De vereniging is in 1988 opgericht. Het is voortgekomen uit de Commercieele Club Groningen (CCG), die young professionals een netwerkomgeving wilde bieden. De JCC is een zelfstandige club met een eigen activiteitenprogramma, maar heeft nog steeds een band met de CCG en ook de CCGS (Commercieele Club Groningen Senioren). 

De JCC is niet alleen actief in Groningen. In Assen, Breda en Amsterdam vind je ook een JCC. Allemaal met een eigen identiteit en activiteitenprogramma. Je kunt de JCC'ers uit deze steden leren kennen tijdens de jaarlijkse gezamenlijke activiteit. 

MG_5572.jpg
IMG_1976.jpg
MG_4224.jpg

Hoe werkt de JCC?

De dagelijkse leiding ligt bij het bestuur. Bestuursleden werken nauw samen met de divisies. De divisies organiseren de activiteiten en verzorgen de communicatie. Er zijn acht verschillende divisies, gevormd door actieve leden.

Altijd welkom!

Dankzij onze partners kunnen we het lidmaatschap betaalbaar houden. De contributie van de JCC bedraagt daarom maar 195 euro per seizoen. Het verenigingsseizoen loopt van 1 september tot 31 augustus. Je kunt je op elk moment in het seizoen aansluiten bij de JCC!