Over de JCC

Netwerkorganisatie voor hoger opgeleide jongeren

De JCC is een hechte en actieve netwerkorganisatie voor 'young professionals' in de stad en regio Groningen. Het is haar doel om jonge en ambitieuze mensen uit stad en regio Groningen met elkaar en met het bedrijfsleven danwel (semi-)overheden in contact te brengen.

200 leden

De vereniging heeft ca. 200 ondernemende leden, waarvan een groot deel actief deelneemt aan de verschillende activiteiten. De verhouding mannen en vrouwen is ongeveer 2 op 1 en de gemiddelde leeftijd is 31,5 jaar. Het merendeel van de leden woont in de stad Groningen. Onze leden zijn werkzaam in de advocatuur dan wel notariaat, marketing en reclame, personeel en organisatie, ICT en makelaardij. Er is ook een goede vertegenwoordiging van zelfstandig ondernemers.

Historie

Juist de drang om te vernieuwen en door te ontwikkelen, heeft ervoor gezorgd dat de JCC inmiddels 30 jaar bestaat. De vereniging is in samenwerking met de Commercieele Club Groningen in 1988 opgericht, om young professionals een netwerkomgeving te bieden. De JCC is echter een zelfstandige club met een eigen activiteitenprogramma. Er is nog steeds een vriendschapsband tussen bestuur en leden van zowel de JCC als de CCG en CCGS.

Visie en missie

De JCC heeft zich vanuit de historie als doel gesteld om de handel, industrie en het ondernemerschap in Noord-Nederland te bevorderen. De vereniging doet dat door de verbinding te leggen tussen de overheid, het bedrijfsleven, instellingen en net afgestudeerden. Ze staat open voor ambitieuze en betrokken jongeren, die zich thuis voelen in een ongedwongen en dynamische netwerkomgeving.

Wie kan lid worden?

Ben je tussen de 24 en 38 jaar, heb je (bij voorkeur) een HBO- of universitaire opleiding afgerond en woon of werk je in (de omgeving van) Groningen? Dan voldoe je aan de voorwaarden om lid te worden van de JCC.

Toekomst

De Nieuwe Leden Divisie is altijd gericht op de aanwas van nieuwe leden. Hierbij wordt ook gelet op het behouden van talent in de regio. Er trekken nog steeds veel afgestudeerde hoger opgeleiden naar de Randstad. De JCC wil profiteren van de economische aantrekkingskracht en het talent in Groningen aanspreken.

Wil jij ook je netwerk versterken in Groningen in ongedwongen sfeer?

MAAK KENNIS MET DE JCC

Kennismaken met de JCC

Kennismaken met de JCC is heel eenvoudig. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

    Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met het Privacy Statement